Prikbord Marialaan 2020

Zondag 22 maart

Rommelmarkt in GC ’t Schoolhuis in Gooreind. Zoals vorige jaren zal ons buurtschap ook in 2020 twee rommelmarkten organiseren. Wens je ook iets te verkopen, schrijf dan tijdig in want de plaatsen zijn beperkt. Heb je niets aan te bieden, kom dan eens rondsnuffelen, allicht vind je er iets dat van pas kan komen. Moe van het snuffelwerk, dan blijf je nog rustig even iets drinken; je steunt hiermee tevens het buurtschap.

(Inschrijven voor een stand via email etienne.spysschaert@skynet.be of 03/663.37.81).

Vrijdag 29 mei

Burendag. Je hebt vast nog wel een knabbeltje en een drankje staan. De burendag is het ideale moment om je overschotten weg te werken; je brengt het gewoon mee op straat, met de buurt zorgen we voor de verwerking ervan bij een gezellige babbel. We starten met buurten om 19u.

Vrijdag 3 juli

Voor de 19de maal vliegen we er nog eens in; we stellen dan de tenten op waarin we de dag nadien ons jaarlijks straatfeest zullen houden. Aangezien onze tenten al enkele feestjes hebben doorstaan, zijn zij dit jaar eens toe aan een poetsbeurt. Om dit mogelijk te maken beginnen we dit jaar aan de klus om 16u; alle helpende handen zijn welkom.

Zaterdag 4 juli

Straatfeest: de ganse dag wordt onze straat een grote speelplaats voor de kinderen. Afsluiten van de dag doen we naar goede gewoonte met een barbecue.

Een handje toesteken bij de voorbereiding ervan vanaf 9u wordt natuurlijk zeer gewaardeerd.

Zondag 5 juli

Dan ruimen we natuurlijk alles op, voor een tasje koffie of thee en een koffiekoek wordt gezorgd.

Zondag 30 augustus

Speelstraat: ook dit jaar sluiten we de grote vakantie af met een autoluwe Marialaan. Het buurtschap zorgt er opnieuw voor dat de kindjes noch honger noch dorst zullen lijden (centjes hoeven zij hiervoor niet mee te brengen). Je hoort er nog wel van.

Zaterdag 5 september

Paaptornooi:

Ook dit jaar organiseren we ons paapsteektornooi aan het scoutslokaal. Aangezien begin augustus een nogal drukke periode is wat betreft andere evenementen, zoals sterke peer, was onze paapsteek de laatste jaren geen al te groot succes. We proberen het daarom ditmaal eens begin september.

Wil je een handje helpen of wil je met een ploeg de schijven komen werpen, kom dan naar de Rode dreef (helpers om op te stellen vanaf 9u, inschrijven voor het tornooi vanaf 13u).

Zaterdag 31 oktober

Halloweencafé: achtste editie reeds. Steeds meer mensen vinden die dag de weg naar de Marialaan om een gezellige spookachtige avond te beleven. Wij hopen dat buren opnieuw de moeite zullen doen om hun voortuin in de juiste sfeer te brengen, wat het succes van dit event ten goede komt.

Zondag 8 november

Rommelmarkt in GC ’t Schoolhuis in Gooreind.

Vrijdag 27 november

Sinterklaas: we zullen ook dit jaar aan de sint en zijn pieten vragen of zij voor een verrassing kunnen zorgen.

Donderdag 31 december

Oudjaar zingen: zoals elk jaar zijn dan onze kleine knapen meer dan welkom in ons tentje voor een warme chocomelk en een hapje.