Prikbord Marialaan 2021

Naar goede gewoonte bezorgen wij jullie in het begin van het jaar een prikbord, zodat jullie op de hoogte zijn van wat er dit jaar in de Marialaan zoal gebeurt. Je zal wel begrijpen dat deze planning nog steeds kan worden beïnvloed door beestje Corona. Om ons straatfeest zo veel mogelijk kans te geven door te kunnen gaan, hebben we dit jaar de speelstraat en het straatfeest van plaats verwisseld:

Gelieve dus zaterdag 28 augustus te reserveren voor ons straatfeest

 

Vrijdag 28 mei

Burendag. Of we op dit moment al op een veilige manier kunnen samenkomen is nog koffiedik kijken; laat ons toch maar deze avond vastleggen om (hopelijk) voor de eerste keer sinds lang elkaar van dichtbij te zien. Als het kan doorgaan hangen we wel een ballonnetje buiten.

Zaterdag 3 juli

Speelstraat: de eerste zaterdag van juli zijn onze kinderen gewoon om op straat te lopen en te spelen zonder gestoord te worden door auto’s. Wij maken daarom die dag de straat autoluw voor onze jaarlijkse speelstraat. Het buurtschap zorgt er opnieuw voor dat de kindjes honger noch dorst zullen lijden (centjes hoeven zij hiervoor niet mee te brengen). Je hoort er nog wel van.

Vr 27 augustus

Voor de 19de maal vliegen we er nog eens in; we stellen dan de tenten op waarin we de dag nadien ons jaarlijks straatfeest zullen houden. Aangezien onze tenten al enkele feestjes hebben doorstaan, zijn zij dit jaar eens toe aan een poetsbeurt. Om dit mogelijk te maken beginnen we dit jaar aan de klus om 16u; alle helpende handen zijn welkom.

Zaterdag 28 augustus

Straatfeest: de ganse dag wordt onze straat een grote speelplaats voor de kinderen. Afsluiten van de dag doen we naar goede gewoonte met een barbecue.

Een handje toesteken bij de voorbereiding ervan vanaf 9u wordt natuurlijk zeer gewaardeerd.

Zondag 29 augustus

Dan ruimen we natuurlijk alles op, voor een tasje koffie of thee en een koffiekoek wordt gezorgd.

Zondag 3 oktober

Rommelmarkt in GC ’t Schoolhuis in Gooreind. Zoals vorige jaren had ons buurtschap ook in 2021 twee rommelmarkten voorzien. De markt van maart hebben wij opnieuw moeten annuleren, we hopen dat we deze van 3 oktober kunnen laten doorgaan. Wens je ook iets te verkopen, schrijf dan tijdig in want de plaatsen zijn beperkt. Heb je niets aan te bieden, kom dan eens rondsnuffelen, allicht vind je er iets dat van pas kan komen. Moe van het snuffelwerk, dan blijf je nog rustig even iets drinken; je steunt hiermee tevens het buurtschap.

(Inschrijven voor een stand via email etienne.spysschaert@skynet.be of 03/663.37.81).

Zondag 31 oktober

Halloweencafé: achtste editie reeds. Steeds meer mensen vinden die dag de weg naar de Marialaan om een gezellige spookachtige avond te beleven. Wij hopen dat buren opnieuw de moeite zullen doen om hun voortuin in de juiste sfeer te brengen, wat het succes van dit event ten goede komt.

Vrijdag 3 december

Sinterklaas: we zullen ook dit jaar aan de sint en zijn pieten vragen of zij voor een verrassing kunnen zorgen.

Vrijdag 31 december

Oudjaar zingen: zoals elk jaar zijn dan onze kleine knapen meer dan welkom in ons tentje voor een warme chocomelk en een hapje.